Wczytuję dane...
Model: 87190
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 122386
Wysyłka: Wysyłka gratis!

Cena kpl. 10 szt.

Bawełniane biało-czerwone nici wędliniarskie , 55 m do pieczenia i parzenia mięs do 240°C.

  • Nici do wiązania domowych mięs i wędlin - niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych m.in. szynek oraz rolad.
  • Wytrzymałość termiczna do 240°C - nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.
  • Wytrzymała na pęknięcia - solidna biało-czerwona, wykonana z wytrzymałego materiału nić pozwala zawiesić mięso na haku np. do wysuszenia czy dojrzewania, bez obaw, że spadnie.
  • Nie tylko do wędliniarstwa - nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.
  • Wystarczy na długo - 55 metrów nici wystarczy Ci na przygotowanie wielu smakowitych potraw. Wygodna szpula sprawi, że nić zawsze będzie przechowywana w porządku, bez ryzyka poplątania.

Kochasz domowe wędliny? Często przygotowujesz własne szynki i rolady? Bawełniane, biało-czerwone nici wędliniarskie idealnie sprawdzą się do ręcznego wiązania mięs. Dzięki ich wytrzymałości na wysokie temperatury — możesz przygotować z wykorzystaniem tych nici wszystkie swoje ulubione dania — zarówno te wędzone, parzone, jak i pieczone. Naturalne materiały, z których wykonane są nici, pozwalają bowiem na obróbkę cieplną mięsa, aż do 240°C, bez zmiany jego aromatu i smaku! Nici są niezwykle wytrzymałe, dzięki czemu możesz je wykorzystać np. do zawieszenia mięs na haku bez żadnych obaw o ich pęknięcie. Ze względu na neutralny kolor nici te przydadzą się nie tylko w Twojej kuchni! Z ich pomocą możesz bowiem również podwiązać rośliny w swoim ogrodzie, spakować paczki, a także ze względu na kolorystykę nici przewiązać świąteczne prezenty! 

 

 

Polecamy